Cesta v smere na Udavské je v kritickom stave

21.10.2008 Humenné

Udavské/Vyšný Žipov 21. októbra (TASR) - Cesta medzi obcou Udavské a Vyšným Žipovom v Humenskom okrese je v kritickom stave, prepadáva sa a urýchlene potrebuje opravu.
Na vážnosť situácie súvisiacu s daným stavom upozorňuje tamojšie obyvateľstvo petíciou.
Prepadávajúca sa cesta tretej triedy v lokalite Pod Ľachovou vedie kľukatým terénom a tlačí sa na ňu masa zeminy a stromov. Svah povolil a po výdatnejších zrážkach sa krajnica zosúva už druhý rok. \"Už v roku 2006, kedy došlo k prepadu cesty na jednom mieste, som upozornil správcu komunikácie - Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK), \" potvrdil dnes pre TASR starosta obce Stanislav Rajňák. Dodal, že humenský obvodný úrad vtedy vydal nariadenie o čiastočnej uzávierke cesty, pribudli aj označenia o znížení rýchlosti. To však podľa obyvateľov uvedených obcí nestačí. Keďže nechcú, aby sa situácia začala riešiť, až keď bude neskoro a v danom úseku dôjde k tragédii, rozhodli sa pre petíciu a žiadajú okamžitú rekonštrukciu komunikácie.
Podľa hovorkyne PSK Veroniky Fitzekovej rekonštrukciu cesty navrhli do plánu akcií Regionálneho operačného programu na roky 2008 až 2013. Predpokladané náklady by mohli dosiahnuť 15 miliónov Sk (497.909 eur). Správca cesty v súčasnosti zabezpečuje pravidelnú údržbu kritického úseku a dosypáva cestné teleso. Doprava v spomínanom úseku, po ktorom v neprehľadných zákrutách premávajú aj ťažké mechanizmy a nákladné autá naložené drevom, je veľmi kritická a nebezpečná.
 

Vyberte región